Duo acustice în armonii de vioară și pian

Cu pianista Adriana Toacsen

Cu pianista Adriana Toacsen

Adriana Toacsen a aparut in fata publicului in diverse ipostaze: in concerte cu orchestra, recitaluri solo sau in formatii camerale. A participat si a fost laureata a  unor concursuri nationale si internationale, inclusiv de muzica de camera – duo si trio clasic.

Pianista este absolventa a Liceului de Muzica “George Enescu” si a Universitatii Nationale de muzica Bucuresti, institutie in care si activeaza incepand dn anul 2003. A beneficiat de indrumarea Profesorilor Ada Ulubeanu, Ludmila Popisteanu, Dan Grigore si Delia Pavlovici.

Printre cele mai representative concursuri a caror laureata a fost, se numara: Concursul “Mozart” Cluj, Concursul “Jeunesses Musicales”Bucuresti, Concursul “Mihail Jora”Bucuresti, Concursul de muzica de camera Salonic, Grecia, Concursul “Carl Filtch” Sibiu, Concursul “Ionel Perlea” Slobozia, Concursul “Primavara Artelor” Bacau.

A sustinut Concerte si Recitaluri la Filarmonica “George Enescu” din Bucuresti, Filarmonica Satu-Mare, Filarmonica Targu-Mures, Filarmonica Craiova, Filarmonica Timisoara, Palatul Peles Sinaia, Palatul Mogosoaia etc…

A sustinut concerte si in strainatate si in tara, onorand invitatia ambasadelor: Centrul Cultural Ungar Bruxelles, Unitarian Church Delaware, Ambasada Romaniei la Washington, Greater Hartford Academy of Arts Hartford, St.Andrews Lutheran Church Chicago, Ambasada Germaniei la Bucuresti, Ambasada Canadei la Bucuresti, Ambasada Turciei la Bucuresti

Pe langa activitatea solistica si camerala, Adriana Toacsen are si o bogata experienta de acompaniator, incununata cu prezenta ca acompaniator in cadrul Concursului International “George Enescu”, sectiunea vioara. In cadrul Concursului International “George Enescu” a facut parte si din echipa organizatorica, cu rol de secretar comisie la sectia pian.

Intre 2003 si 2015 a avut o bogata activitate impreuna cu violonista Raluca Stratulat, impreuna cu care a concertat sub numele Duo Atris, formative indrumata pe tot parcursul acestor ani incununati de succese de violonistul Ladislau Csendes.

In ultimii ani a inceput sa experimenteze si formule de duo si trio concertant, astfel incat formula evolutiva de pe scena sa poata surprinde publicul la fiecare piesa, oferind spectatorului o varianta inedita si in continua “miscare”.

Din anul 2019 a inceput o noua colaborare pentru concerte camerale si concerte de duo concertant impreuna cu violonista Natalia Pancec, cu care a planuit mai multe tipuri de aparitii: concerte cu orchestra, concerte de duo concertant si recitaluri camerale.

Concertul poveste este o varianta de recital – spectacol, care isi doreste sa faca muzica clasica sa le fie alaturi, atat adultilor, cat si copiilor. Episodul pilot a fost deja inaugurat in concertul organizat in cadrul Filarmonicii “George Enescu” din Bucuresti pe 1 iunie 2019. Proiectul acesta este in faza de organizare, desfasurarea lui urmand sa se petreca pe durata a mai multor stagiuni, fiind o necessitate a scenei romanesti – apropierea copiilor de muzica clasica si conditiile audierii unui concert.

Dorinta de a promova pe scenele de concert muzica moderna si contemporana este momentan unul din principalele instrumente de selectie a repertoriului prin care isi propune sa-si compuna programele prezentate publicului. Prezenta pianistei in concerte desfasurate in cadrul Festivalului International “Saptamana Internationala a Muzicii noi”Bucuresti,  Festivalului International Meridian Bucuresti, Festivalului Muzicii Romanesti Iasi, Festivalului International “InnerSound”, dovedesc aceasta constanta a preocuparilor sale.

Cateva propuneri de

programe

1

Beethoven, Perpetuum Mobile - o formula originala aniversarea lui L.van Beethoven

Lucrarile vor avea interludii recitative in care chiar interpretele vor da glas unor fragmente din corespondența purtata de compozitor și a testamentului de la Heiligenstadt, el însuși tot o scrisoare. In centrul programului am adaugat o insertie contemporana scrisa intr-un stil foarte accesibil publicului meloman, o transpunere a spiritului creator al lui Beethoven in contemporaneitate. Este vorba de o lucrare pentru pian, o serie de 12 variatiuni pe tema din Oda Bucuriei, a compozitorului canadian Guy Bacos.

2

Invitatie la dans, duo concertant

3

Prietenii romantice

Programul isi propune sa puna intr-o lumina noua prietenia dintre cei 3 compozitori, colaborare care a dus la nasterea sonatei F.A.E., un tip proiect componistic rar intalnit in istoria muzicii, alcatuirea unei lucrari muzicale din creatii ale mai multor muzicieni.

Ultimele

Videouri


Brahms - Dans ungar nr. 5 pentru vioară și pian, la Ateneul Român

14 septembrie 2016

Galerie

Loading...